Agóra Családsegítő Alapítvány  
agora.non-profit.hu
Adószám az 1% felajánlásához: 18099256-1-41
 
Alapítványunk
1%
Munkánk
Filmes projektek
Családsegítés
Egyéb tevékenységeink
1% űrlap letöltés
 
Agora Alapítvány

Alapítványunk


Alapítványunk, az Agóra Családsegítő Alapítvány 2000-ben alakult, létrehozói olyan szociális területen dolgozó szakemberek, akik munkájuk kapcsán rendszeresen foglalkoztak egyének és családok szociális problémáinak segítésével, nehéz élethelyzetek megoldásában való részvétellel. Rengeteg szociális, érzelmi, mentális, és anyagi problémával szembesültek. A szervezetet azért hoztuk létre, hogy újabb, tágabb, rugalmasabb lehetőségeket teremtsünk a segítő tevékenységnek. Munkatársaink szociális munkások, pszichológusok, háztartási adósságkezelési tanácsadók, szociálpedagógusok.

Alapítványunk Budapesten működik, tevékenységét elsősorban a főváros északi, hátrányos helyzetű kerületeiben fejti ki. E kerületek lakói között jelentős számban találunk alacsonyan képzett, vagy szakképzetlen embereket, sok a munkanélküli, a cigány származású. Alapítványunk egyik fontos tevékenységi köre, hogy az e területeken hátrányos helyzetben élők segítését célozza. Egyik fő profilunk a háztartási adósságkezelés, hiszen a lakosság jelentős része küzd évek óta a kifizetetlen közüzemi költségek, banki hitelek miatt kialakult adósságcsapdával, amelynek kezelésére még ma is kevés intézményes lehetőség van. Külföldi példák, gyakorlatok meghonosításával igyekeztünk e problémakör megoldását elősegíteni. Havi rendszerességgel szerkesztünk, adunk ki, és terjesztünk ingyenes információs újságot helyi lakosok számára. Képzések szervezésével, szakmai tájékoztató kiadványok rendszeres megjelentetésével segítséget nyújtunk az ezzel a kérdéssel foglalkozó szakemberek számára is.

A másik fő profilunk a fiataloknak való segítségnyújtás. Például a káposztás-megyeri lakótelep középiskolásaiból szerveződött kortárssegítő csoportot képeztünk, majd munkájukat koordináltuk. Az általános és középiskolás diákok az iskolában szerzett ismeretei és a munka világában alkalmazható készségek közötti különbségek közelítése céljából pályaorientációs és tanulási technikákat oktató csoportokat tartottunk. Évek óta aktívan együttműködünk a Rákospalotai Leány Javítóintézet munkájában, az ott elhelyezett vagy büntetésüket töltő fiatalok segítésében.

Harmadik terület amivel foglalkozunk az a krízis helyzetbe került családok átmeneti segítése. Hét éve működtetünk 12 férőhelyes Családok Átmeneti Otthonát, amelybe olyan családok kerülhetnek be, akik lakhatásukat valamilyen oknál fogva elveszítették, és lakhatás híján a gyermekek nevelése veszélybe kerülne. A benntartózkodás időtartama alatt Alapítványunk munkatársai nyújtanak segítséget a lakók sorsának végleges rendezéséhez. Adományok (ruha, bútor, háztartási eszközök,
gépek) közvetítését szervezzük, szükség estén ingyenes szállítással.

Kérjük, adója 1%-ának felajánlásával támogassa munkánkat. Reméljük, hogy tevékenységünk által a jövőben kevesebb problémás lakosa lesz Budapestnek és ehhez az Ön adománya is hozzájárul!


Kérjük ajánlja fel adója 1%-át adószámunk: 18099256-1-41


Vissza az előző oldalra | Az oldal tetejére

Agóra Családsegítő Alapítvány galéria
Agóra Családsegítő Alapítvány :: agora.non-profit.hu :: © 2012 | kapcsolatfelvétel itt
Agóra Családsegítő Alapítvány adószáma: 18099256-1-41
Factory